Un bărbat de 67 de ani a fost salvat de la moarte după ce a suferit stop cardio-respirator

În seara zilei de 19 mai, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 67 de ani pe motivul solicitării ”dureri toracice”.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, care a intervenit prompt și a depistat pacientul în stare gravă. Din anamneză s-a constatat că bărbatul suferă de hipertensiune arterială, în această zi s-a suprasolicitat fizic și de vreo oră acuză dureri retrosternale.

Având în vedere starea pacientului și rezultatele examinării acestuia, s-a solicitat intervenția echipei de asistență medicală urgentă specializată cardiologie, care a preluat bărbatul pentru internare la spital. În timpul transportării, brusc la pacient a survenit stopul cardio-respirator. Imediat echipa AMU a inițiat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes.

După restabilirea parametrilor vitali cu monitorizarea permanentă, pacientul a fost transmis specialiștilor din cadrul IMSP Institutul de Cardiologie.

Total
0
Shares
Total
0
Share