Ucraina și-a dublat producția de arme de la începutul acestui an

Ucraina și-a dublat producţia de arme de la începutul lui 2024 în raport cu 2023, a afirmat marţi premierul ucrainean Denis Șmîhal, o miză importantă pentru Kiev în fața unei armate ruse mai bine echipate, scrie Agerpres.ro

”În cursul primelor opt luni ale lui 2024, ne-am dublat producţia de arme în raport cu 2023”, a declarat Şmîhal în timpul unei conferinţe de presă fluviu la Kiev, explicând că Ucraina vrea să producă „peste un milion de drone” anul acesta.

Industria de apărare ucraineană, adesea ajutată de finanţări sau parteneriate occidentale, s-a dezvoltat mult după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022 pentru a compensa o penurie de mijloace.

La sfârșitul lunii august, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat testarea cu succes a primei rachete balistice de design ucrainean, la scurt timp după ce a salutat intrarea pe front a unei rachete-dronă cu rază lungă de acțiune.

Zelenski a continuat să ceară suplimentarea cu armament din partea aliaților, în contextul în care Rusia își intensifică atacurile împotriva Ucrainei și câștigă teren pe frontul de est. Același mesaj l-a transmis vineri în cadrul reuniunii de la Ramstein, numită după baza americană din Germania care găzduiește aceste summituri.

”Derularea războiului depinde direct de calitatea logisticii de aprovizionare şi de respectarea promisiunilor partenerilor”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski luni, în alocuţiunea sa zilnică.

Total
0
Shares
Total
0
Share