Ucraina ar putea trimite în curând pe front câini robot pentru a înlocui soldații în misiuni periculoase

Ucraina ar putea trimite în curând pe front câini robot pentru a înlocui soldații în misiuni periculoase, precum cele de spionare a tranșeelor rusești sau de detectarea minelor, scrie euronews.ro

În timpul unei demonstrații efectuate într-o zonă necunoscută a Ucrainei, câinele robotizat “BAD One” s-a ridicat, s-a ghemuit, a alergat și a sărit, în funcție de comenzile primite de la cel care-l controla.

Acest dispozitiv agil ar putea deveni nelipsit pe front, în condițiile în Armata ucraineană duce lipsă de militari pentru a respinge invazia rusă. Pentru că pot fi greu de detectat, câinii roboți pot folosi camerele cu termoviziune pentru a inspecta tranșeele inamicilor sau interiorul clădirilor din zonele de luptă.

Un model mai avansat, cunoscut sub numele de “BAD Two”, nu a putut fi prezentat din motive de securitate.

Dispozitivul folosit în cadrul demonstrației are o baterie care îl alimentează timp de aproximativ două ore.

Conceput pentru detectarea minelor sau a dispozitivelor explozive improvizate, câinele robot poate fi folosit și pentru a transporta până la șapte kilograme de muniție sau medicamente pe câmpul de luptă.

În cazul în care ar fi capturați de militarii ruși, acești câini roboți dispun de o funcție de urgență care îi permite operatorului să șteargă toate datele.

Total
0
Shares
Total
0
Share