TV-BOX a fost amendată cu suma maximă pentru nerespectarea cotei de programe în limba română

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au decis, cu unanimitate de voturi, în ședința de vinerea trecută, să sancționeze distribuitorul de servicii media ”TV-BOX” SRL, care are contract de locațiune cu ”StarNet” SRL, pentru nerespectarea repetată a cotei de 50% de servicii retransmise în limba română și/sau cu subtitrare/dublare în limba română. Cerința este prevăzută la art. 55 alin. (3) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA).

Vicepreședintele CA, Aneta Gonța, la inițiativa căreia a fost dispusă efectuarea controlului privind respectarea prevederilor CSMA și ale autorizației de retransmisiune, a menționat că la stabilirea mărimii amenzii urmează să se ține cont de caracterul repetitiv al derogării, precum și de numărul mare de abonați pe care îl înregistrează distribuitorul vizat. În consecință, companiei i-a fost aplicată amenda maximă prevăzută pentru această abatere, cea de 15 000 lei.

Anterior inițierii controlului, Consiliul Audiovizualului a fost sesizat de Gheorghe Pavel, cu privire la anunțul ”StarNet” SRL de completare a ofertei de posturi retransmise.

Precizăm că aceeași companie a fost sancționată în martie 2024 cu amendă în mărime de 5 000 de lei, pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 55 alin. (3) lit. a) din CSMA, potrivit cărora: ”Oferta de servicii media audiovizuale întruneşte următoarele cerinţe: a) serviciile de televiziune în limba română şi serviciile de televiziune cu subtitrare/dublare în limba română constituie cel puţin 35% din numărul total de servicii distribuite prin reţeaua respectivă, cu majorarea graduală a cotei pînă la 50% în următorii 3 ani.”

Total
0
Shares
Total
0
Share