Toate instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară vor utiliza catalogul electronic

Toate cele 81 de instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova vor utiliza catalogul electronic începând cu anul curent de studii. Un ordin în acest sens a fost aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Astfel, datele vor fi accesibile pentru elevi și profesori, care vor putea urmări, în timp real, informațiile despre performanțele școlare ale copiilor lor.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Galina Rusu, a afirmat că introducerea catalogului electronic se face cu scopul îmbunătățirii și modernizării procesului de gestionare și evidență a activităților școlare, precum și a asigurării eficienței și transparenței procesului educațional.

Acțiunea a fost precedată de o perioadă de testare privind introducerea datelor, care a fost urmată de utilizarea paralelă a versiunii electronice și a catalogului fizic.

Pentru o mai bună tranziție la introducerea computerizată a datelor a fost elaborat Ghidul utilizatorului, datorită căruia cadrele didactice și administratorii sunt îndrumați în vederea utilizării catalogului electronic. De asemenea, cadrele didactice au beneficiat de instruiri cum să gestioneze informațiile prin intermediul acestui instrument digital.

Totodată, în anul curent de studii, 560 de instituții de învățământ general din țară vor utiliza catalogul electronic. Sistemul include date despre evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor (evaluări/note, comentarii, absențe), dar și despre temele predate la ore, temele de acasă, link-uri de conectare pentru lecțiile la distanță etc.

Total
0
Shares
Total
0
Share