Superluna Albastră de luni seara: Un fenomen astronomic rar va lumina cerul în 19 august

Luni seara ridicăm ochii spre cer, pentru a admira superluna albastră. Este vorba despre un fenomen astronomic rar, care apare o dată în câțiva ani.

Conform astronomilor, acesta mai este cunoscut drept Luna Sturionilor și se poate manifesta în două feluri: fie Luna plină apare de două ori într-o lună, fie este a treia dintr-un sezon astronomic. Pe 19 august, Luna va fi cea mai strălucitoare și va părea cea mai mare din an, datorită faptului că va fi la perigeu – punctul cel mai apropiat de Pământ.

Ultima dată fenomenul a fost observat în august 2021 și în octombrie 2020, iar data viitoare se va produce în mai 2027. Pasionații de astronomie susțin că luna se va vedea cel mai bine la est, cu ochiul liber. Cu ajutorul echipamentelor speciale, precum telescopul, însă, pot fi observate mai multe detalii de pe suprafața corpului celest.

Superluna se observă atunci când Luna plină coincide cu aflarea satelitului natural al Pământului la perigeu. În 2024 urmează încă 4 Superluni pe 18 septembrie, 17 octombrie și 15 noiembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share