SOROCA // Un bărbat din Soroca a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un bărbat de 37 de ani din Soroca a fost condamnat la 9 închisoare pentru contrabandă cu peste 20,7 kg de droguri, trimise în Republica Moldova din Portugalia, anunț făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Individul a ascuns pachetele cu hașiș într-un compresor electric nou și l-a expediat prin intermediul unei agenții de transport din Portugalia, în mai 2015, fără a-l însoți personal. Intenția sa era să recupereze pachetele cu hașiș în Republica Moldova și să le introducă în circuitul ilegal de vânzare.
„Totuși, la postul vamal Leușeni, încercarea bărbatului de a introduce în Moldova aceste droguri cu scopul punerii lor în vânzare a fost deconspirată, după verificarea prin scaner a compresorului. Pe piața neagră din Moldova, captura de droguri ar costa estimativ 800.000 lei”, transmit procurorii din cadrul PCCOCS.

Ancheta a relevat că acesta era implicat într-o rețea internațională de contrabandă cu droguri și că avea legături cu traficanți din Portugalia.

În urma investigațiilor și a probei adunate, bărbatul a fost reținut și trimis în judecată. În proces, procurorii au prezentat dovezi solide privind implicarea sa în transportul și introducerea ilegală a drogurilor în Republica Moldova. Astfel, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru contrabandă cu droguri. Sentința luată în considerare include și confiscarea drogurilor și a bunurilor folosite în scopul infracțiunii.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share