SONDAJ // Patru partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, patru partide politice ar accede în Parlament. Sunt datele sondajului socio-politic, realizat de compania „Intellect Group” și Asociația obștească „SPERO”, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

Astfel, cei mai mulți cetățeni, ar vota pentru PSRM – 25,9%, pentru PAS și-ar da votul 17,5%, iar pe locul trei este Partidul ȘOR cu 9,5%. Formațiunea politică Partidul Nostru ar acumula 8 la sută din voturi. Celelalte formațiuni politice nu ar accede în Legislativ.

Dacă am face o analiză a datelor raportat la numărul de mandate care ar putea să le revină, tabloul al arăta în felul următor: PSRM – 44 mandate, PAS – 29 mandate, PȘ – 15mandate, PN – 13 mandate.

Sondajul a fost efectuat în perioada 24 august – 02 septembrie 2020 pe un eșantion de 1213 respondenți din 77 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Citește și: Război între PAS și PPDA: Năstase acuză PAS-ul că a închis două gimnazii din Nisporeni, cu voturile celor de la PRO MOLDOVA

Total
0
Shares
Total
0
Share