Siegfried Mureșan a declarat că fondurile de pre-aderare vor veni în Republica Moldova în 2027

Fondurile de pre-aderare vin în Republica Moldova în 2027, însă până atunci țara noastră va continua să primească sprijin de la Uniunea Europeană, oferă asigurări eurodeputatul român Siegfried Mureșan, în cadrul emisiunii ”Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru, difuzat la RLIVE TV.

Conform lui Mureșan, Uniunea Europeană distribuie fondurile de pre-aderare o dată la șapte ani. Perioada este stabilită pentru că banii sunt destinați pentru proiecte mari, implementarea cărora durează mai mult de un an.

”Important este să vină cât mai multe fonduri europene în Republica Moldova, nu contează cum se numesc ele. (…) Fondurile care sunt acum, sunt aproximativ în aceleași domenii și sunt în creștere de la an la an. Mereu, când Republica Moldova a avut nevoie de mai multe fonduri, Uniunea Europeană a ajutat. A fost vorba despre fonduri pentru energie, asistență macrofinanciară. Vor veni atâtea fonduri câte sunt necesare, dacă e nevoie de mai mult, vor fi mai multe. Se vor numi fonduri de pre-aderare în 2027”, a declarat Mureșan.

Potrivit eurodeputatului, ultima dată fondurile de pre-aderare au fost distribuite pentru perioada 2021-2027, iar atunci Republica Moldova încă nu era țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share