Shanghai a deschis cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume, recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness

Cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume a fost deschisă, pe 6 septembrie, la Shanghai. Cuprinde peste 90.000 de metri pătrați, cu peste 20 de activități de divertisment și patru niveluri dificile diferite de pârtii de schi, scrie Adevarul.ro

Această imensă instalație, care utilizează zăpadă artificială și echipamente de răcire, este proiectată să semene cu un ghețar și este complet accesibilă publicului. Investițiile în acest proiect au venit ca răspuns la diminuarea pârtiilor naturale din nordul Chinei, cauzată de schimbările climatice.

Anul acesta, serviciul meteorologic național a raportat cea mai caldă lună august din ultimele 63 de ani în China, cu o temperatură medie de 22,6 grade Celsius.

Certificată ca fiind cea mai mare stațiune de schi pe zăpadă reală din lume, aceasta a fost deschisă oficial în zona Lin-gang din Shanghai, conform informațiilor furnizate de China Daily. Complexul include, de asemenea, un parc acvatic, restaurante, magazine și hoteluri, iar vizitatorii sunt transportați către cele patru pârtii ale sale cu ajutorul unui telescaun, unei telecabine și unui mini-tren.

Megaproiectul are scopul de a răspunde interesului în creștere al țării pentru sporturile de iarnă. Deși temperaturile înregistrate la exterior erau de 30 de grade Celsius la deschiderea sa, în interior clima era mult sub zero grade. În formă de ghețar, L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort, cu suprafața sa impresionantă, nu poate trece neobservată.

Pista acoperită a fost recunoscută vineri de Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare din lume, depășind astfel o pârtie similară din Harbin, tot în China.

Deși inițial deschiderea era programată pentru 2019, aceasta a fost amânată de mai multe ori. Industria schiului din China a crescut semnificativ de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing.

Potrivit companiei Daxue Consulting din Shanghai, China ocupă o poziție de lider mondial în domeniul pârtiilor de schi indoor.

Total
0
Shares
Total
0
Share