Șefa statului despre situația în care Ucraina închide conducta prin care este livrat gazul în Moldova: ”Guvernul are un scenariu”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu asigură cetățenii că Guvernul are „un scenariu pregătit” în cazul în care Ucraina va închide conducta prin care gazele naturale sunt livrate în țară, scrie Unimedia.info

”Am discutat cu partea ucraineană despre continuarea furnizării, dar în ziua de azi orice se poate schimba”, a menționat șefa statului la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

”Guvernul are un scenariu pentru această situație. Discuțiile noastre cu partea ucraineană au fost despre continuarea furnizării gazelor naturale. Dar, evident, lucrurile se pot schimba, orice se poate schimba în ziua de azi.

Repet, Guvernul are un scenariu pentru situația în care gazele naturale nu vor putea fi furnizate prin conducta prin care vine astăzi.

Ceea ce ține de curent electric, sper la anul în această vreme să avem funcțională linia Chișinău – Vulcănești, pentru a putea cumpăra energie electrică din România, pe această linie de tensiune înaltă la care se lucrează acum”, a menționat Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share