Schimb de replici între Igor Munteanu și Ion Sturza în contextul alegerilor prezidențiale: “A ieșit spontan pe social media să-și plimbe minciunile”

Un schimb de replici acide a avut loc între Igor Munteanu, președintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, și fostul premier Ion Sturza, pe tema deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a respinge cererea lui Munteanu de înregistrare în cursa prezidențială. Sturza a lansat o postare pe rețelele sociale, sugerând că Munteanu ar fi anticipat un rezultat modest în alegeri sau că nu ar fi respectat anumite înțelegeri financiare, fapt care ar fi dus la eliminarea sa din cursă.

“Nu înțeleg de ce domnul Igor Munteanu nu a vrut să candideze la președinție?! Altfel nu-mi explic ‘incidentul’ de la CEC. Poate că a anticipat un scor modest de 1-2%? Sau cineva nu a respectat înțelegerile de suport (material)?”, a scris Sturza. Fostul premier l-a acuzat pe Munteanu că ar fi mizat pe susținători apropiați de Ilan Șor pentru strângerea semnăturilor.

Replica lui Igor Munteanu nu a întârziat să apară, acesta denunțând public “toxicitatea” intervenției lui Sturza și acuzându-l că susține puterea politică de la Chișinău. Munteanu a subliniat că eliminarea sa din cursa electorală este un act nedemocratic și neconstituțional, precizând că va contesta decizia CEC în instanță.

“A ieșit spontan pe social media să-și plimbe minciunile, care favorizează autoritățile actuale de la Chișinău”, a afirmat Munteanu. Acesta l-a acuzat pe Sturza de manipulare și de susținerea unor grupuri ostile democrației. “Sturza caută să ‘dezvinovățească’ puterea și-i caută scuze, aruncând acuzații spontane și negândite. Să nu știe oare ‘prințișorul’ că scoaterea unui candidat din cursa electorală este nedemocratică și neconstituțională?”, a adăugat el.

Fostul premier a continuat critica la adresa lui Munteanu, afirmând că, deși nu este de acord cu majoritatea ideilor sale, acesta ar fi un adversar incomod pentru actuala putere, fiind un bun orator și diplomat. “După astfel de momente, așa și îți vine să spui: ‘Plecați acasă, măi băieți'”, a conchis Sturza.

Munteanu susține că urmează să conteste decizia CEC.

Total
0
Shares
Total
0
Share