„Sarcina noastră principală este să apărăm interesele cetățenilor”, au declarat deputații Blocului „Victorie” în raportul de activitate parlamentară

Deputații din partea Blocului „Victorie” au făcut bilanțul muncii lor din ultimele luni și și-au împărtășit planurile pentru viitor.

„Sarcina noastră principală este să apărăm interesele cetățenilor. Și fiecare dintre inițiativele noastre a avut ca scop îmbunătățirea vieții în țară și sprijinirea anumitor categorii, segmente slab protejate ale populației”, a declarat deputatul Marina Tauber.

Parlamentarul a subliniat că această abordare nu coincide cu prioritățile partidului de guvernământ. PAS își folosește majoritatea parlamentară pentru a respinge inițiativele opoziției, sfidează bunul simț și bunăstarea oamenilor.

În pofida acestor presiuni, Blocul „Victorie” a reușit să promoveze proiecte importante pentru cetățeni. Amintim că acum pensionarii și angajații la stat din Găgăuzia, Taraclia și Orhei primesc alocații lunare de 2.000 de lei. Totodată, deputații „Victorie” continuă să promoveze în parlament proiectul de lege privind majorarea pensiei minime până la 5.000 de lei.

De asemenea, printre inițiativele-cheie pentru care luptă parlamentarii blocului se numără dublarea subvențiilor pentru agricultură până la 3 miliarde de lei, implementarea mecanismelor de creștere a consumului de produse locale, precum și stimulente pentru producătorii autohtoni în cadrul achizițiilor publice.

„Rămânem o țară agrară, indiferent de ceea ce declară doamna președinte. Grija față de agricultori este cheia bunăstării întregului stat. Acum depunem toate eforturile pentru a revitaliza sectorul, pentru a oferi agricultorilor acces la piețele tradiționale. Liderul nostru Ilan Șor a obținut deja anularea interdicției privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în Rusia. Și acesta este doar primul pas. Noi sprijinim fermierii la toate nivelurile”, a subliniat Marina Tauber în cadrul briefingului.

Printre inițiativele importante ale „Victoriei” se numără asigurarea condițiilor egale de vot pentru toți cetățenii și diasporele, inclusiv pentru cea din Rusia, precum și păstrarea instanțelor judiciare în Găgăuzia și echitatea financiară pentru autonomie. Datorită muncii asidue, a fost posibilă anularea prin intermediul Curții Constituționale a legii ilegale a PAS privind rambursarea TVA din bugetul Găgăuziei.

În cei patru ani de când PAS se află la putere, a avut loc un exod semnificativ al populației. Deputații blocului au propus ca statul să subvenționeze salariile cetățenilor care au revenit acasă. În acest fel, mulți moldoveni își vor putea găsi locuri de muncă acasă și vor putea locui alături de familiile lor.

Printre inițiativele importante se numără consolidarea și promovarea valorilor spirituale și morale tradiționale ale Republicii Moldova. Deputații din Blocul „Victorie” au elaborat un concept în acest sens.

„Propaganda LGBT se infiltrează în toate sferele vieții publice – ultimele dubii s-au spulberat după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe fundalul acestei degradări, trebuie să consolidăm ceea ce este valoros pentru poporul nostru. Documentul nostru conceptual nu a fost aprobat de PAS. Dar vom reveni la acest subiect, pentru că cetățenii noștri sunt interesați de el, suntem susținuți de majoritatea moldovenilor”, au declarat reprezentanții Blocului «Victorie».

Parlamentarii au prezentat inițiativele pe care „Victoria” intenționează să le pună în aplicare în viitorul apropiat. Printre acestea se numără implementarea unui proiect de alocare a alocațiilor de 500 de lei pe lună pentru toți copiii moldoveni.

„Toți copiii au nevoie de ajutor. În plus, înainte de noul an școlar, este important pentru fiecare familie să își pregătească copilul pentru școală. Iar copiii din mediul rural nu au nici ghiozdane, nici caiete. PAS, nu mai furați! Și vor fi bani pentru copii. Dacă partidul de guvernământ își dorește atât de mult să aloce indemnizații copiilor diplomaților, noi suntem gata să susținem acest lucru cu condiția ca toți copiii din Moldova să primească aceleași plăți”, au declarat deputații în cadrul briefingului.

În plus, deputații au anunțat inițiativele privind anularea vizelor cetățenilor moldoveni pentru statele membre BRICS, privind asigurarea transparenței financiare obligatorii pentru ONG-urile care influențează politicile publice, privind susținerea agriculturii și alte proiecte sociale și economice. Blocul a dat asigurări că activitatea pe toate direcțiile se va desfășura în pofida presiunilor din partea PAS.

Deputații Blocului „Victorie” au remarcat că PAS preferă să se angajeze în jocuri politice și să satisfacă interesele forțelor externe în loc să sprijine inițiativele opoziției menite să îmbunătățească viața cetățenilor.

„Pentru a sesiza natura antipopulară a partidului de guvernământ, este suficient să ne uităm la inițiativele pe care le-au respins: privind închiderea ilegală a posturilor de televiziune, privind raportul OSCE cu referire la încălcarea principiilor democratice în alegerile locale și politizarea CEC, privind retragerea investitorilor din Republica Moldova, privind eșecul reformei justiției și scandalurile în evaluarea judecătorilor, privind încălcarea procedurii de recensământ, privind militarizarea țării și participarea militarilor noștri în contingentele străine și așa mai departe. Lista poate continua”, a spus Marina Tauber.

„Singura amenințare reală la adresa statalității și prosperității țării noastre este partidul PAS. Acțiunile lor distrug sistematic statul nostru și au dus deja la sărăcirea populației. Noi, ca opoziție, vom continua să luptăm împotriva guvernării PAS”, a conchis deputatul Alexandr Nesterovschi.

Total
0
Shares
Total
0
Share