Săptămâna trecută, peste 14 mii de moldoveni au solicitat ambulanța

Ambulanța, 112

Săptămâna trecută, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la peste 14 220 de cetățeni, inclusiv la 2 044 copii.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au apelat cel mai des persoanele cu urgențe cardiovasculare – 3 352 solicitări, urmate de urgențele neurologice – 1 955 solicitări și 1 546 respiratorii. Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 240 persoane cu accidente cerebrale vasculare și 41 cu sindrom coronarian acut.

Echipele de pe ambulanță au fost solicitate pentru acordarea asistenței medicale urgente la 88 persoane care au suferit în urma a 66 accidente rutiere. Ulterior, 74 pacienți, dintre care 15 copii au fost transportați la spital.

În aceeași perioadă, 72 persoane cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu au solicitat ambulanța, inclusiv 45 persoane cu mușcături sau înțepături de insecte și 26 cu combustii.

Totodată, medicii au intervenit la 14 persoane cu intoxicație cu medicamente, 14 cu ciuperci, șase cu alcool și trei intoxicații cu monoxid sau bioxid de carbon.

Total
0
Shares
Total
0
Share