S-a încheiat proiectul ”Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă”

Pe 22 iunie curent, la Chișinău a avut loc Conferința Internațională cu genericul ”Adopția – dreptul fiecărui copil la o mamă și un tată”. Conferința a încheiat proiectul ”Tați conștienți și responsabili pentru o generație non-violentă”, care a fost implementat în perioada 01.01.2020 – 30.06.2021, de către Filiala din Moldova a Asociației Amici dei Bambini (Ai.Bi. Moldova), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Scopul proiectului a fost de a promova un mediu non-violent de creștere și educare a copiilor prin implicarea adecvată a taților în viața de familie și oferirea de suport familiilor adoptive, în care se integrează copii care au suferit trauma abandonului și a neglijării, au dificultăți în crearea unui atașament sigur și de durată și necesită o atenție deosebită din partea ambilor părinți.

Astfel, pe parcursul celor 18 luni acțiunile proiectului s-a îndreptat pe trei direcții: colaborarea cu autoritățile centrale și locale pentru a contribui la îmbunătățirea curriculei de formare și a instrumentelor de evaluare psiho-socială a viitorilor părinți adoptivi; consolidarea capacităților autorităților tutelare locale din 30 raioane în domeniul adopției, fiind organizate 5 seminare cu participarea a 100 specialiști; oferirea de suport viitorilor dar și actualilor părinți adoptivi, organizând 17 seminare pentru 160 viitori părinți adoptivi, realizând evaluarea psihologică pentru 33 solicitanți la adopție, oferind suport juridic pentru 92 persoane și suport psihologic pentru alte 35 persoane.

Totodată, pentru o schimbare de percepție a societății privind importanța implicării taților în viața de familie, în special în familia adoptivă, a fost implementată o campanie de informare și sensibilizare care a presupus elaborarea mai multor materiale informative pentru public, interviuri și înregistrări video pe facebook, precum și un spot video despre adopție, care este prezentată drept o altă cale de a deveni părinte.

Total
0
Shares
Total
0
Share