Republica Moldova va încheia un acord de bază cu Programul Alimentar Mondial al ONU

Republica Moldova va încheia un acord de bază cu Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM ONU). Avizul consultativ privind inițierea negocierilor în acest sens a fost aprobat de Comisia politică externă și integrare europeană.

Astfel, documentul va stabili cadrul legal pentru ca Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite să-și continue activitatea în Republica Moldova pentru o perioadă nedeterminată, condiționată de finalizarea proiectelor de asistență, precum și să beneficieze de anumite privilegii și imunități.

Programul Alimentar Mondial și-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2022. Pe parcursul unui an, PAM ONU a oferit sprijin financiar pentru peste 200 000 de cetățeni moldoveni și peste 50 000 de refugiați ucraineni.

Mai exact, au fost oferite peste 2,5 milioane de mese în centrele de plasament temporar pentru refugiați, iar familiile de moldoveni care au găzduit refugiați ucraineni au primit sprijin financiar.

De asemenea, PAM a susținut, în perioada rece a anului 2022 – 2023, peste 56 000 de familii de moldoveni cu venituri reduse.

Menționăm că Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite este cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente care activează în prezent în peste 120 de țări sau regiuni.

Total
0
Shares
Total
0
Share