Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie

Renato Usatîi a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Nostru. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală (CEC) în ședința de azi, 18 septembrie. Simbolul electoral al candidatului este „Pentru Moldova”.

Pentru înregistrarea lui Renato Usatîi au votat 8 membri ai CEC. Pavel Postica, afiliat PAS, a votat împotrivă.

În cadrul ședinței, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a cerut ca simbolului electoral al lui Renato Usatîi, „Pentru Moldova” să nu fie înregistrat deoarece a fost promovat anterior ca publicitate politică. În replică, Renato Usatîi l-a întrebat pe Pavel Postica, cum în acest caz a fost posibilă înregistrarea simbolului electoral „Maia Sandu”, dacă acest nume a fost promovat ca publicitate politică. Unul dintre membrii CEC, Vadim Filipov, l-a contrazis pe Pavel Postica, precizând că este o premieră. Într-un final, pentru inițiativa lui Postica au votat doar trei membri CEC, iar restul nu au susținut.

Grupul de inițiativă a lui Renato Usatîi a prezentat la CEC 25 de mii de semnături, dintre care au fost verificate 18056, iar 16353 de semnături au fost declarate valabile.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în data de 20 octombrie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share