Recep Erdogan spune că Turcia “ar putea intra în Israel”, pentru a ajuta palestinienii

Recep Erdogan spune că Turcia “ar putea intra în Israel”, pentru a ajuta palestinienii, așa cum a făcut-o în trecut în Libia și Nagorno-Karabah. Președintele turc nu a precizat la ce fel de intervenție se referă, scrie Biziday.ro

Erdogan a făcut declarațiile în timpul unui discurs din cadrul reuniunii partidului de guvernământ AK, în orașul Rize. Recep Erdogan este cunoscut drept un critic aprig al ofensivei Israelului din Gaza. Totuși, președintele Turciei nu a oferit detalii suplimentare despre cum s-ar desfășura o astfel de intervenție care să-i sprijine pe palestinieni, lăsând loc pentru interpretări multiple.

“Trebuie să fim foarte puternici, astfel încât Israelul să nu poată face aceste lucruri ridicole Palestinei. La fel cum am intrat în Karabah, la fel cum am intrat în Libia, am putea face același lucru cu ei […] Trebuie să fim puternici, astfel încât să putem lua aceste măsuri”, a subliniat Erdogan. Președintele a continuat prin a spune că nimic nu ar putea interveni în această decizie, dacă va fi cazul.

Reprezentanții partidului nu au răspuns la solicitările de a oferi mai multe detalii cu privire la discursul lui Erdogan. De asemenea, Israelul nu a reacționat până la acest moment.

Președintele părea să se refere la acțiunile anterioare ale Turciei când, în 2020, a trimis trupe și echipamente militare pentru a sprijini Guvernul de Acord Național din Libia, recunoscut de ONU. Această acțiune a fost văzută ca un efort de a influența stabilitatea și echilibrul de putere din regiune.

De asemenea, Turcia a susținut Azerbaidjanul în conflictul cu Armenia din Nagorno-Karabah. Deși a negat implicarea directă în lupte, Erdogan a declarat anul trecut că utilizează “toate mijloacele”, inclusiv pregătirea și modernizarea militară, pentru a-și sprijini aliatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share