Reacția PCRM la declarațiile deputatului român, Ion-Marcel Ciolacu: ”Un factor de pregătire a opiniei publice pentru o eventuală intervenție militară în Moldova”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova condamnă declarațiile provocatoare a șefului Camerei Deputaților a României, Ion-Marcel Ciolacu. Conform comuniștilor, declarațiile demnitarului român pun în pericol și la îndoială neutralitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Este vorba despre declarațiile lui Ciolacu, din cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, conform cărora România este un scut militar al Republicii Moldova și ”așa trebuie să fie”.

”Caracteristic este faptul că prezumțiosul deputat român nu a primit nici cea mai mică ripostă din partea de la președintelui parlamentului moldovenesc, care, evident, a luat drept fapt cuvintele deputatului român, umilind statalitatea țării noastre.

Comuniștii consideră că astfel de declarații din partea oficialului din București ca un factor de pregătire a opiniei publice pentru o eventuală intervenție militară în Moldova.

Se vede că România nu s-a dezis de planurile de revanșă în privința Moldovei suverane și așteaptă să profite de situația politico-militară dificilă din regiune pentru realizarea lor. Așa ei au procedat în anul 1918.

De asemenea, odată cu dezvoltarea acestor idei provocatoare și sunt legate planurile de a organiza ședința comună dintre organele legislative ale Moldovei și României, care nu are precedent în colaborarea interparlamentară.

PCRM cere de la autoritățile moldovenești să dezavueze imediat declarațiile Președintelui Camerei Deputaților a României, iar oficialul de la București să fie obligat să-și ceară scuze pentru umilirea suveranității și neutralității Republicii Moldova”, se arată în comunicatul PCRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share