Radu Hossu răspunde acuzațiilor propagate de presa pro-rusă: “Este o minciună”

Radu Hossu, cunoscut pentru implicarea sa în susținerea Ucrainei și decorat recent de președintele Volodimir Zelenski, a răspuns public acuzațiilor care circulă în presa pro-rusă din România, conform cărora ar fi amenințat un deputat cu moartea. Hossu a catalogat aceste acuzații drept “minciuni” și parte a unei campanii de linșaj mediatic coordonată de televiziuni care aparțin unor persoane condamnate penal.

În declarația sa, Hossu a explicat că deputatul vizat a fost exclus din AUR după ce a fost condamnat la închisoare pentru agresarea unui șofer în trafic și este implicat într-un dosar DIICOT privind constituirea unui grup infracțional organizat. Hossu susține că acuzațiile care i se aduc fac parte dintr-o campanie electorală menită să-l intimideze.

Hossu a mai adăugat că este ținta unor atacuri mediatice constante, amintind de episodul în care Victor Ciutacu l-a acuzat că ar fi mercenar în timpul activității sale ca jurnalist de război în Ucraina. Acesta consideră că presa implicată în aceste campanii are legături cu persoane condamnate penal și reiterează că nu va ceda presiunilor.

În septembrie 2023, Radu Hossu a fost decorat de președintele Ucrainei cu Ordinul de merit, gradul III, pentru contribuția sa la consolidarea cooperării dintre România și Ucraina și pentru susținerea integrității teritoriale a acesteia.

Total
0
Shares
Total
0
Share