Radio Chișinău are undă verde să folosească toponimul „Chișinău” pentru următorii 10 ani

Acum cu siguranță este sfârșitul scandalului din jurul postului „Radio Chișinău”. După ce anterior s-au opus, marți, 14 iunie, consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au luat decizia ca, în următorii 10 ani, Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea utiliza în denumirea sa toponimicul „Chișinău”, informează Realitatea.md

Așadar, proiectul a fost susținut de 26 de consilieri municipali, din totalul de 51.

De menționat că, legislația în vigoare prevede că, pentru a putea utiliza toponimicul Chișinău, societățile comerciale au nevoie de acceptul Consiliului Municipal.

Amintim că, nterior, aPrimăria municipiului Chișinău a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului „Chișinău” în denumirea postului de radio, Radio Chișinău (filiala Radio România).

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe al României a emis o notă informativă prin care menționează că „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău în ce privește interzicerea utilizării toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău”.

Sâmbătă, 28 mai, Primăria Capitalei a venit cu o reacție, precizând că, „Consiliul Municipal Chișinău a votat cum a votat, asta este decizia CMC, nu a executivului”.

Luni, 30 mai, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a venit cu o poziție față de reacția Ministerului Afacerilor Externe al României, care a condamnat decizia CMC de a prelungi autorizația de utilizare a toponimul „Chișinău” de către Radio Chișinău, filială a Radio România.

La data de 6 iunie, Ion Ceban, primarul Capitalei, a declarat că, chiar dacă consilierii municipali nu sunt de acord cu folosirea în continuare a toponimicului „Chișinău” , acest lucru va fi posibil.

Total
0
Shares
Total
0
Share