Primăria Chișinău va solicita Ministerului Mediului permisiunea de a defrișa mai mulți arbori

Primăria municipiului Chișinău va cere Ministerului Mediului permisiunea de a defrișa mai mulți arbori bătrâni din capitală.

Anunțul a fost făcut de edilul Ion Ceban, care a rugat serviciile municipale de profil să intervină în toate sectoarele, în special pe lângă terenurile de joacă, în curțile blocurilor de locuit, în parcuri.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, municipalitatea a promovat un amplu program de defrișare a arborilor bătrâni și de plantare a altor copaci tineri și sănătoși.

„Cu toate acestea, în ultimii ani, din cauza intemperiilor sau a temperaturilor de peste +45 de grade, copacii verzi se usucă, iar crengile lor se rup și cad”, a spus primarul.

În context, edilul a rugat serviciile municipale de profil să intervină în toate sectoarele, în special pe lângă terenurile de joacă, în curțile blocurilor de locuit, în parcuri, pentru a preveni eventuale pagube. Totodată, le-a cerut colegilor să solicite de la Ministerul Mediului permisiunea de a interveni pentru a înlătura copacii bătrâni și care prezintă pericol.

Total
0
Shares
Total
0
Share