Prim-ministrul japonez Fumio Kishida anunță că va demisiona în toamnă

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat că va demisiona, în septembrie, din funcția de lider al Partidului Liberal Democrat japonez, lăsând loc pentru alegerea unui alt președinte al formațiunii politice și, implicit, un alt premier.

La capătul a trei ani în care a condus Japonia, Kishida pune astfel capăt speculațiilor privind asumarea scandalurilor de corupție în care a demis deja până acum patru miniștri, suspectați că și-au însușit bani din donațiile pentru partid, scrie Biziday.

De asemenea, el este considerat vinovat de creșterea costurilor pentru cetățeni, într-o perioadă în care Japonia a depășit totuși o stagflație istorică, dar a atins la începutul anului 2023 o inflație de 4%, pe fondul creșterii cheltuielilor pentru apărare.

În vârstă de 67 de ani, Kishida conduce Japonia din octombrie 2021, dar popularitatea sa a scăzut semnificativ, iar partidul a considerat că nu va putea câștiga următoarele alegeri parlamentare dacă Kishida rămâne lider al guvernului.

Deși o dată a alegerilor interne nu a fost anunțată, presa japoneză a aflat că acestea vor avea loc peste aproximativ o lună, în jurul datei de 20 septembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share