Președintele SUA, Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID-19

Președintele american Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunțat în această noapte, 18 iulie, serviciul de presă al Casei Albe. Liderul de la Washington însuși declară că se simte bine, potrivit DW, citat de Moldova 1.

Sursa a subliniat că liderul american, în vârstă de 81 de ani, a fost vaccinat împotriva COVID-19, inclusiv prin vaccinare de rapel, și prezintă doar simptome ușoare la nivelul tractului respirator superior, și anume: nas care curge și tuse uscată. Președintele american se confruntă, de asemenea, cu o stare generală de rău, a declarat medicul său curant.

Biden însuși, după ce a primit un test pozitiv pentru coronavirus, a declarat că se simte „bine”. Vestea infecției sale a venit în timp ce se afla la un eveniment în Nevada. Casa Albă a informat că președintele intenționează să se întoarcă la domiciliul său din Delaware și să se autoizoleze, timp în care va continua să își îndeplinească atribuțiile de șef de stat cu drepturi depline.

Biden este gata să își revizuiască decizia de a candida dacă are probleme de sănătate

Anterior, pe 17 iulie, într-un interviu acordat jurnalistului Ed Gordon, Joe Biden a recunoscut că doar condițiile medicale l-ar putea face să-și reconsidere decizia de a candida pentru un al doilea mandat prezidențial.

„Dacă aș avea o problemă medicală, dacă cineva – dacă medicii ar veni la mine și mi-ar spune că ai această problemă, această problemă”, a declarat Joe Biden într-un fragment din interviu făcut public de BET News.

Solicitări ca Biden să se retragă din cursa prezidențială

Între timp, în SUA, o serie de politicieni și personalități publice i-au cerut lui Biden să se retragă din alegeri. Susținătorii retragerii lui Biden din cursa pentru fotoliul prezidențial își argumentează punctul de vedere, în primul rând, prin vârsta înaintată a politicianului.

Total
0
Shares
Total
0
Share