Președintele Consiliului European, Charles Michel: „Crimeea este Ucraina, iar UE va sprijini Ucraina cât va fi necesar”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis un mesaj video cu ocazia celui de-al patrulea summit al Platformei Internaționale Crimeea, subliniind sprijinul ferm al Uniunii Europene pentru Ucraina și condamnând ocupația ilegală a Crimeei de către Rusia.

„Crimeea este Ucraina. De zece ani am afirmat acest lucru clar și răspicat. Anul acesta marcăm 10 ani de la ocupația ilegală a Crimeei. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu a început în februarie 2022, ci în februarie 2014, odată cu atacul asupra Crimeei, urmat de invazia la scară largă din februarie 2022”, a declarat Michel.

El a subliniat că Uniunea Europeană susține pacea justă și respectarea Cartei ONU, susținând și Planul de Pace al președintelui Zelenski. „Vom continua să sprijinim Ucraina, oferindu-i sprijin militar, financiar și politic, și vom continua să izoleze Rusia pe scena internațională”, a afirmat Michel.

Președintele Consiliului European a transmis un mesaj de solidaritate pentru poporul ucrainean, lăudând curajul și sacrificiul acestuia: „Ucrainenii luptă pentru speranțele și visurile noastre comune, pentru valorile și viitorul nostru comun. Nicio vorbă nu poate exprima recunoștința mea pentru curajul și sacrificiul vostru”.

Mesajul s-a încheiat cu un apel la unitate și susținere: „Este datoria noastră, ca europeni, să fim alături de voi în aceste momente istorice. Slava Ukraini!”

Total
0
Shares
Total
0
Share