Ploaia de ieri a făcut ravagii în capitală. Autoritățile municipale au intervenit pentru a înlătura consecințele intemperiei

În capitală, mai multe crengi au fost rupte în urma ploii și vântului puternic din seara zilei de ieri. Serviciile gospodărești au intervenit pe parcursul nopții pentru a înlătura consecințele intemperiei.

Potrivit Primăriei capitalei, și în această dimineață, echipele ”Asociației de gospodărire a spațiilor verzi” intervin în sectoare pentru a înlătura situațiile de avariere.

Totodată, angajații Regiei ”Exdrupo” lucrează la curățarea grilajelor canalizării pluviale și la salubrizarea străzilor, iar echipele de la Întreprinderile Municipale pentru Prestarea Serviciilor Locative salubrizează trotuarele și evacuează deșeurile vegetale acumulate în urma ploii.

În lichidarea consecințelor intemperiei sunt implicați toți angajații întreprinderilor municipale specializate și preturilor.

Solicitată de agenție, Liliana Puşcaşu, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a menționat că ”subdiviziunile teritoriale nu au raportat consecințe în urma ploilor din seara zilei de ieri”.

Meteorologii au anunțat pentru ziua de ieri Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării. Astfel, s-au înregistrat ploi însoțite de descărcări electrice și vânt puternic.

Iia Verșinina, meteorolog în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a subliniat pentru Moldpres.md că astăzi precipitațiile vor cădea izolat, predominant spre seară.

”Mâine se vor înregistra ploi slabe. Totodată, sâmbătă și duminică din nou vor cădea precipitații. Urmărim în continuare evoluția fenomenelor”, a spus meteorologul.

În prezent, un ciclon traversează teritoriul țării noastre. Acesta contribuie la răcirea nesemnificativă a vremii.

Total
0
Shares
Total
0
Share