Permis și buletin falsificate procurate de pe rețelele sociale: Doi moldoveni, prinși la frontieră cu documente neautentice

Primul caz a avut loc, în după-amiaza zilei de ieri, 20 iunie curent, în PTF Costești. Pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei de stat, ca pasager într-un microbuz s-a prezentat un moldovean, în vârstă de 37 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport. Polițiștii de frontieră au descoperit ascuns într-un portmoneu ce aparținea bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond, specifice unui document autentic. Cu privire la cele constatate, bărbatul, originar din r. Anenii Noi a declarat că a procurat cartea de identitate în cauză prin intermediul reţelelor de socializare, în schimbul sumei de 400 de euro, pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Cel de-al doilea conațional care și-ar fi perfectat permisul, achitând 200 de euro la fel prin intermediul rețelelor de socializare, s-a prezentat la volanul unui autoturism în PTF Lipcani. Printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile R. Moldova. La cercetarea adițională a permisului, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu este unul veridic, conținând indici de falsificare. În declarații, șoferul în vârstă de 35 ani, originar din r. Briceni, a comunicat că permisul original a fost ridicat de către inspectorii de patrulare, după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan.

Documentele au fost ridicate, iar cercetările pe caz continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share