Pe parcursul săptămânii precedente, Serviciul Vamal a înregistrat încasări de peste 547 milioane de lei

Pe parcursul săptămânii trecute Serviciul Vamal a înregistrat încasări la bugetul de stat de peste 547,9 milioane de lei, mai mult cu 20,2% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit instituției, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 15,9 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 209 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 79 014 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată Serviciul Vamal a constatat 38 de încălcări ale legislației vamale și a aplicat amenzi în sumă de peste 155 de mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 10,4 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 25 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share