Pavel Durov anunță măsuri stricte pentru protejarea funcției de căutare pe Telegram, împotriva abuzurilor

Pavel Durov, fondatorul Telegram, a făcut un anunț important cu privire la securitatea funcției de căutare pe platforma de mesagerie. Durov a subliniat că, în ultimele săptămâni, o echipă dedicată de moderatori, asistată de inteligența artificială, a lucrat intens pentru a face funcția de căutare mult mai sigură, după ce aceasta a fost abuzată de persoane care au încălcat Termenii de Serviciu ai platformei, încercând să vândă bunuri ilegale.

„Căutarea pe Telegram este mai puternică decât în alte aplicații de mesagerie, permițând utilizatorilor să găsească canale și boți publici. Din păcate, această funcție a fost abuzată de persoane care au încercat să comercializeze bunuri ilegale. În ultimele săptămâni, o echipă dedicată de moderatori, folosind inteligența artificială, a făcut ca această funcție să fie mult mai sigură”, a declarat Durov.

În plus, fondatorul Telegram a anunțat că tot conținutul problematic identificat a fost eliminat din rezultatele căutărilor. Utilizatorii care mai întâlnesc conținut nesigur sau ilegal sunt încurajați să raporteze aceste situații prin intermediul contului @SearchReport.

Pentru a descuraja și mai mult abuzurile, Telegram a actualizat Termenii de Serviciu și Politica de Confidențialitate, clarificând că adresele IP și numerele de telefon ale celor care încalcă regulile platformei pot fi dezvăluite autorităților relevante, în baza unor cereri legale valide.

„Aceste măsuri ar trebui să descurajeze infractorii. Căutarea pe Telegram este menită să ajute utilizatorii să găsească prieteni și să descopere știri, nu să promoveze bunuri ilegale. Nu vom permite ca persoane rău intenționate să compromită integritatea platformei noastre pentru aproape un miliard de utilizatori”, a concluzionat Pavel Durov.

Total
0
Shares
Total
0
Share