Parlamentul lansează concursul de eseuri cu tema ”Activitatea unui deputat în 101 de cuvinte”

Parlamentul Republicii Moldova lansează un concurs de creație în contextul aniversării a 30 de ani ai Legislativului. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani sunt invitați să participe la concursul de eseuri cu tema ”Activitatea unui deputat în 101 de cuvinte”, care se va desfășura în perioada 23 mai – 23 iunie 2021, transmite Telegraph.md

Potrivit regulamentului concursului, mini-eseurile trebuie să conțină 101 de cuvinte prin care autorul va descrie activitatea parlamentară. Vor fi evaluate raportarea la temă, claritatea mesajului, coerența și logica, originalitatea și creativitatea. DETALII

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 28 iunie 2021.

Lucrările urmează să fie transmise prin intermediul FORMULARULUI, până pe 23 iunie, ora 17:00.

Tinerii care vor obține locurile I, II și III vor fi premiați cu invitația de a asista la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura XI, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat, un set de materiale informative, cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.

Concursul de eseuri este organizat în efortul de a valorifica energia, creativitatea și inițiativa tinerilor din țară. Scopul acestuia este de a promova educația politică și civică în rândul generației tinere.

Evenimentul se înscrie în activitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a constituirii Parlamentului Republicii Moldova.

Pe 23 mai  1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Citește și: Numărul de turiști interni în Republica Moldova a crescut cu peste 76%

Total
0
Shares
Total
0
Share