O singură persoană candidează pentru funcția de director al Institutului Național al Justiției

Felicia Chifa, doctor în drept și lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova, este singurul candidat înscris în concursul pentru funcția de director al Institutului Național al Justiției, anunțat de Consiliul Institutului pe 9 august 2024, scrie Bizlaw.md

Potrivit Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director al Institutului Național al Justiției, în cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului pentru depunerea dosarelor, Consiliul se întrunește în ședință, la care verifică dosarele candidaților și întrunirea de către aceștia a condițiilor de participare la concurs și ia decizia cu privire la admiterea sau neadmiterea lor la interviu.

Regulamentul mai prevede că în cazul în care niciun candidat nu depune dosarul sau niciun candidat nu trece etapa de admisibilitate, concursul se încetează prin nerealizare. Consiliul decide asupra inițierii unui nou concurs.

În cazul în care doar un singur candidat întrunește condițiile de admisibilitate, concursul se desfășoară cu un singur candidat.

După etapa admisibilității dosarelor, Consiliul stabilește data, ora și locul desfășurării interviului.

Directorul este ales prin concurs, cu votul majorității membrilor Consiliului Institutului Național al Justiției, pentru un mandat de patru ani. Aceeași persoană poate exercita cel mult două mandate de director.

Total
0
Shares
Total
0
Share