New York Times: Joe Biden ar putea permite Ucrainei să folosească arme occidentale împotriva Rusiei, cu condiția să nu fie de origine americană

Potrivit unui articol publicat de New York Times, bazat pe informații provenite de la surse anonime „europene”, președintele Statelor Unite, Joe Biden, pare să fie pe punctul de a permite Ucrainei utilizarea armelor occidentale pentru atacuri pe teritoriul rus, cu condiția ca aceste arme să nu fie de origine americană.

Sursele menționează că o decizie finală din partea președintelui american nu a fost încă luată, însă această schimbare de poziție ar putea reprezenta un pas semnificativ în sprijinul oferit Ucrainei în conflictul cu Rusia.

De asemenea, vineri, Biden urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer. Este bine cunoscut faptul că guvernul britanic consideră acceptabilă utilizarea rachetelor de croazieră Storm Shadow împotriva țintelor din adâncimea teritoriului rus. Cu toate acestea, Londra dorește să obțină acordul explicit al Washingtonului pentru a evita orice impresie de dezacord între aliați în privința acestui subiect sensibil.

Decizia finală a președintelui Biden rămâne deocamdată neclară, iar discuțiile pe această temă continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share