Neuralink a primit aprobarea pentru a implanta un cip pe creierul unui al doilea pacient cu paralizie

Neuralink a primit aprobarea Agenției Medicamentelor din SUA pentru a implanta un cip pe creierul unui al doilea pacient cu paralizie, scrie Biziday.ro

Conform unui document intern citat de Wall Street Journal, Administrația americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat recrutarea unei a doua persoane pentru a testa implantul cerebral Neuralink, la cinci luni după implantarea cu succes a cipului în creierul unui prim pacient.

Reuters explică faptul că acest demers arată că Neuralink a prezentat FDA soluții pentru problema firelor desprinse de pe creier, care a fost semnalată la o lună după ce cipul a fost montat. În momentul actual, Neuralink caută persoane care suferă de aceeași afecțiune ca primul pacient pentru a testa cipul.

“Dacă sunteți tetraplegic și doriți să încercați noi modalități de a folosi computerul, vă invităm să participați la studiul nostru clinic”, a transmis compania într-o postare pe Twitter (X). Cel mai probabil, celui de-al doilea pacient îi vor fi montate firele mai adânc în creier, pentru a nu se mai desprinde, arată Wall Street Journal.

Obiectivul Neuralink este folosirea implanturilor pentru a conecta creierul uman la computere sau telefoane, pentru a ajuta persoanele care sunt paralizate să folosească aceste dispozitive sau pentru a ajuta persoanele nevăzătoare să își recapete vederea.

Cei care participă la studiu vor face parte din ceea ce Neuralink numește studiul Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME). Scopul studiului este de a evalua siguranța implantului și a robotului chirurgical și de a testa eficiența dispozitivului. De asemenea, compania recrutează persoane “cu capacitatea limitată sau care nu au capacitatea de a folosi ambele mâini din cauza unei leziuni a măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice (ALS)”.

Total
0
Shares
Total
0
Share