Ministrul Economiei a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger. Subiectul discuției a vizat aspectele relațiilor comercial-economice între cele două state.

Oficialul german a subliniat că Republica Moldova are o șansă reală să atragă investiții cu potențial în mai multe domenii strategice, precum IT, retail ș.a. Totodată, reprezentanții echipei diplomatice au apreciat colaborarea cu echipa Ministerului Economiei care a participat la elaborarea modelului econometric destinat  prognozării pe termen mediu a principalilor indicatori macro-economici.

Oficialul german, a subliniat că Republica Moldova are o șansă reală să atragă investiții cu potențial în domenii precum IT, retail etc. Totodată, reprezentanții echipei diplomatice au apreciat colaborarea cu echipa Ministerului Economiei care a participat la elaborarea modelului econometric destinat  prognozării pe termen mediu a principalilor indicatori macro-economici.

În Republica Moldova activează 404 întreprinderi cu capital german, investițiile însumând 734,682 mln. de lei. Astfel, după volumul capitalului investit, Germania se află pe locul 8 printre principalii investitori ai RM. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germană, în perioada ianuarie – mai 2021, a înregistrat suma de 341,788 mil. de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share