Ministerul Energiei a prezentat lista finaliștilor concursului pentru conducerea Moldovagaz

Șapte candidați, care au obținut punctaj maxim la concursul de selectare a membrilor Consiliului de Administrație al Moldovagaz, au fost prezentați astăzi de Ministerul Energiei. Din cei șapte candidați preselectați, urmează a fi alese patru persoane care vor fi înaintate pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, scrie Moldpres.md

Numele celor șapte candidați au fost anunțate astăzi de ministrul Energiei Victor Parlicov. „Scorul cel mai înalt l-a obținut Dorin Junghietu, care a activat mai mult peste hotarele țării, inclusiv în companii foarte mari internaționale. Următorii candidați au obținut scoruri foarte apropiate. Aceștia sunt Roman Stavila, Vadim Ceban, Constantin Vozian, Eduard Calancea, Radu Mandraburcă și Doina Vozian. Deci avem șapte candidați pe care comisia de concurs mi i-a propus pentru a selecta din ei cei patru care să-i propun Consiliului de Observatori”, a afirmat Victor Parlicov.

Ministrul a explicat că în continuare, CV-urile celor șapte candidați vor fi făcute publice, urmând ca ele să fie analizate de toți cei interesați, iar ulterior va fi luată decizia privind persoanele care vor fi înaintate la Moldovagaz. „Noi vrem un proces calitativ, vrem ca acești candidați să fie scrutinizați, verificați, inclusiv prin contribuția mass-media, a jurnaliștilor de investigație etc. Membrii comisiei de concurs nu sunt nici anchetatori, nici nu au acces la alte instrumente decât la informațiile public disponibile. Respectiv această selecție s-a făcut, iar eu acum fac un apel la reprezentanții mass-media și ai societății civile. Acestea șapte CV-uri vor fi publicate, iar eu îndemn candidații care au fost preselectați să rămână deschiși să răspundă eventualelor întrebări din partea presei pentru a avea o imagine mai bună și pentru ca toată societatea să poată vedea dacă există anumite lucruri care nu se cunosc despre acești candidați, dar care ar trebui să fie cunoscute înainte de a fi aprobată decizia finală. În urma acestui proces, eu voi lua decizia cine din cei șapte va fi propus Consiliului de Observatori în calitate de membru în Consiliul de Administrație al Moldovagaz”, a menționat Victor Parlicov.

În total, la concursul lansat de Ministerul Energiei au fost depuse 38 de dosare. După analiza dosarelor prezentate, 33 de candidați au fost selectați pentru etapa de interviu, în rezultatul căreia au fost selectați cei șapte candidați cu punctaj maxim.

Concursul de selectare a patru din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al SA ”Moldovagaz”, care vor fi înaintați de Ministerul Energiei, a fost lansat în luna iunie.

Consiliul de Administrație al SA ”Moldovagaz” este un organ executiv colegial, format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de trei ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share