Mihai Popșoi s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova, Mohammed Abdulghani Khayat

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, Mohammed Abdulghani Khayat.

Interlocutorii au discutat despre aspectele prioritare de pe agenda bilaterală, menționând dinamica pozitivă a cooperării în domenii de interes reciproc. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația internațională și evoluțiile politice interne din ambele state.

Totodată s-a pus accent pe consolidărea dialogului politico-diplomatic și identificării oportunităților de dinamizare a cooperării comercial-economice. În acest sens, oficialii au exprimat interesul ambelor părți în extinderea cadrului juridic bilateral, și a fost menționată necesitatea finalizării negocierilor asupra proiectelor de tratate de pe agenda bilaterală și a procedurilor interne privind intrarea în vigoare a acestora.

În acest context, a fost remarcată importanța continuării cooperării în domeniul multilateral, în special în cadrul structurilor ONU și a altor organizații internaționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share