Migrație ilegală: O cetățeană cameruneză încercat să treacă frontiera cu acte false

La data de 27 iunie 2023, în punctul de trecere Leușeni-Albița la linia de control pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-au prezentat două persoane în vârstă de 25 și 48 ani, care au prezentat la control de frontieră documente de călătorie eliberate de către autoritățile germane.

Urmare a controlului suplimentar inițiat de polițistul de frontieră s-a stabilit că actele prezentate de către persoana de gen feminin nu-i aparțin, iar în lucrurile personale ale acesteia au fost depistate documentele de călătorie pe numele său eliberate de către autoritățile cameruneze.

În cadrul audierilor cetățeanca Camerunului a declarat că din dorința de a ajunge în unul din statele Uniunii Europene a apelat la ajutorul unor cunoscuți care urmau să-i ajute la trecerea frontierei de stat.

Pentru facilitarea trecerii frontierei din Republica Moldova spre România s-a oferit un cetățean al Germaniei de origine cameruneză care, contra unei sume de bani a însoțit femeia pe durata călătoriei oferind-ui documentele altei persoane.

Cetățeanul Germaniei fiind audiat și-a recunoscut vina și în conformitate cu prevederile Acordului privind controlul coordonat în punctul de trecere al frontierei Leușeni – Albița a fost transmis Poliției de Frontieră Române.

Cetățeanca Camerunului a fost predată Inspectoratul General pentru Migrație.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share