Litvinenco amenință cu dosare, când este întrebat despre soacra sa, care a figurat în furtul miliardului

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a trecut la amenințări. În cadrul ședinței Parlamentului, Litvinenco a venit să prezinte un proiect de lege care va permite condamnarea unei persoane, chiar dacă aceasta nu se află în țară. În timpul dezbaterilor, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Elena Bodnarenco a întrebat cum în acest caz va fi trasă la răspundere soacra ministrului Justiției, Maria Iovu, care a figurat în dosarul furtului miliardului.

BODNARENCO: Eu informațiile le primesc din diferite surse, ceea ce ține de soacra dvs, am citi în presă, care a scris în baza dosarului penal. În 2019, când Maia Sandu a fost premier, dvs ați reușit să o scoateți de sub urmărire penală pe soacra. Noi aprobăm proiecte de legi nu doar pentru perioada când PAS este la guvernare, dar și când PAS nu va fi. Întrebarea, Maria Iovu va fi prezentă la ședința de judecată?

LITVINENCO: Statutul de parlamentar nu exonerează deputatul de răspundere pentru defăimare.

Amintim că soacra lui Sergiu Litvinenco, Maria Iovu, fost contabil-șef la BC VICTORIABANK, și ar fi realizat o tranzacție dubioasă, de pe urma căreia instituția bancară a primit 2,45 miliarde de lei din garanțiile de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share