Lituania va dona drone militare Moldovei

Lituania va acorda Moldovei drone și echipament de termoviziune pentru perioada nocturnă, a anunțat ministrul Apărării de la Vilnius, Laurynas Kasčiūnas, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. Potrivit lui, cele două state își vor consolida cooperarea bilaterală.

„Urmează să fie livrate drone FPV și în acest sens avem producători foarte buni. Considerăm că ele se vor dovedi de ajutor pentru Republica Moldova. Sperăm să asigurăm livrarea lor până la sfârșitul acestui an”, a declarat Laurynas Kasčiūnas.

La rândul său, Anatolie Nosatîi a declarat că vizita omologului său lituanian este un bun prilej pentru a trece în revistă cooperarea în domeniul militar, precum și susținerea oferită în sprijinul efortului de modernizare a instituției de apărare a Republicii Moldova, scrie IPN.

De asemenea, autoritățile vor identifica și noi proiecte pe care să le realizeze.

„Republica Moldova se află în plin proces de integrare europeană, un spațiu al păcii și bunăstării. Acest lucru înseamnă nu doar creșterea economică, oportunități noi pentru investiții, dar și dezvoltarea tuturor sferelor vieții, inclusiv un sector de apărare modern, care să ofere cetățenilor siguranța zilelor de astăzi și de mâine”, a spus Nosatîi.

Potrivit șefului Apărării din Republica Moldova, cooperarea cu Lituania în domeniul armat cuprinde activități, proiecte și inițiative comune în domeniul expertizei, învățământului militar, reformării, comunicare strategică, securitate cibernetică și pregătirii profesionale a cadrelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share