Liderul Blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a criticat o presupusă scrisoare a canadienilor către autoritățile de la Chișinău

Mass-media ar fi publicat o scrisoare a ministrului de externe al Canadei, Mélanie Joly, adresată conducerii Moldovei.

Potrivit documentului, Ottawa își confirmă sprijinul pentru Moldova în domenii precum reforma justiției, reforma instituțională și cursul pro-european. De asemenea, este menționată lupta împotriva „colaboraționiștilor” Rusiei, care cică ar „destabiliza situația din țară”.

Liderul Blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a criticat declarația autorităților canadiene. El consideră inacceptabilă intervenția constantă a unor forțe externe în treburile țării.

„Nu trece nicio zi fără ca vreun alt politician occidental să-și bage nasul în treburile Moldovei. Sandu a transformat țara într-un adevărat loc de trecere pentru aceștia, iar acum ministrul de externe al Canadei amenință liber “colaboraționiștii ruși””, a declarat Șor.

Politicianul a subliniat că actualul regim PAS din Moldova presează dur opoziția, încălcând legislația și normele constituționale.

„Așa arată “libertatea” la noi: dacă ești pentru UE, primești totul, iar dacă propui o alternativă, te așteaptă închisoarea și sancțiunile. În general, alegerea noastră nu este treaba dumneavoastră, doamnă ministru”, a răspuns Șor la declarațiile din Ottawa.

Total
0
Shares
Total
0
Share