Joe Biden a aprobat trimiterea celui de-al doilea sistem Patriot în Ucraina

Președintele american Joe Biden a aprobat trimiterea unui alt sistem Patriot în Ucraina, a anunțat New York Times (NYT), citat de BBC. Potrivit surselor publicației, decizia a fost luată săptămâna trecută, după o serie de întâlniri la nivel înalt și dezbateri privind modul în care se poate răspunde nevoilor urgente ale Ucrainei de a avea o apărare aeriană mai puternică, fără a compromite pregătirea militară a SUA.

Al doilea sistem va fi livrat Ucrainei din Polonia. Oficialii spun că ar putea fi desfășurat în Ucraina în următoarele câteva zile – în funcție de întreținerea sau modificările de care are nevoie.

Patriot este unul dintre cele mai rare sisteme din arsenalul american. Cererea Pentagonului pentru Patriot și alte sisteme de apărare aeriană a fost deosebit de mare în ultimul an, inclusiv după atacul Hamas asupra Israelului, scrie NYT.

Și Germania va preda Ucrainei un sistem Patriot

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, care se află într-o vizită în Germania, a publicat o fotografie cu sistemul de apărare antiaeriană Patriot care va fi predat Ucrainei. De asemenea, el a avut o întâlnire cu personalul militar ucrainean care este instruit în utilizarea acestuia.

Zelenski a vizitat baza militară din orașul Zanitz împreună cu ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Potrivit serviciului de presă al președintelui ucrainean, Zelenski a mulțumit Germaniei pentru un alt pachet de ajutor în valoare de 700 de milioane de euro și a precizat că Forțele de Apărare Ucrainene vor primi nu doar o altă instalație Patriot, ci și „sisteme germane IRIS-T de înaltă calitate”.

Total
0
Shares
Total
0
Share