VIDEO // Irina Vlah solicită din nou semnarea unui angajament privind protejarea Mitropoliei Moldovei: “Cetățenii noștri așteaptă răspunsuri și asigurări scrise”

Candidatul desemnat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Irina Vlah, președinte și fondator al Asociației „Platforma Moldova”, a reiterat un apel către conducerea Republicii Moldova, cerând semnarea unui Angajament public prin care guvernul să își asume că nu va lichida Mitropolia Moldovei.

Într-o declarație publică, Irina Vlah a criticat lipsa de reacție din partea Președintelui Maia Sandu, Președintelui Parlamentului Igor Grosu și Prim-ministrului Dorin Recean, la scrisoarea deschisă pe care le-a adresat-o anterior. Aceasta susține că declarațiile făcute de deputatul PAS Vasile Șoimaru, conform cărora Mitropolia Moldovei ar putea fi lichidată, au stârnit îngrijorare în rândul cetățenilor, iar un angajament scris ar fi necesar pentru a liniști populația.

„Am propus semnarea unui Angajament public pentru a asigura cetățenii că Mitropolia Moldovei nu va fi lichidată. Conducerea țării însă nu a răspuns. Aceasta este o dovadă că intențiile lor sunt altele decât cele declarate public”, a afirmat Vlah.

Politiciana a subliniat importanța Mitropoliei Moldovei în promovarea valorilor tradiționale și a reamintit că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt creștini ortodocși, enoriași ai bisericilor ce aparțin de această mitropolie. Vlah a adăugat că o eventuală lichidare a Mitropoliei ar putea avea consecințe grave pentru societatea moldovenească și că autoritățile trebuie să respecte separarea dintre biserică și stat.

„Nu înțeleg de ce conducerea țării refuză să semneze acest Angajament. Cetățenii noștri așteaptă răspunsuri și asigurări scrise că nimeni nu va atenta la Mitropolia Moldovei”, a mai spus Irina Vlah.

În final, Vlah a avertizat că, în cazul în care apelul său va fi ignorat, va anunța noi acțiuni în apărarea Mitropoliei Moldovei și a credinței poporului moldovenesc.

Total
0
Shares
Total
0
Share