VIDEO // Irina Vlah, despre relațiile sale externe în perioada în care a fost bașcan: „Am lucrat atât cu Estul, cât și cu Vestul. Am avut susținere din partea UE, Turciei, României, Azerbaidjanului și Rusiei. Am fost deschiși”

Irina Vlah, președintele „Platformei Moldova”

Irina Vlah, președintele și fondatorul „Platformei Moldovei”, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, care a condus timp de 8 ani regiunea UTA Găgăuzia, spune că în cele 2 mandate nu a contractat niciun credit, iar bugetul regiunii a fost majorat de aproape 4 ori. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul emisiunii „Realitatea te Privește” cu Valentina Ursu de la Realitatea TV.

„Am lucrat și cu Estul și cu Vestul. Am avut susținere din partea UE, Turcia, România, Azerbaidjan, Rusia. Am fost deschiși, am vorbit de viitor și că vrem ca tinerii să rămână aici. Am construit grădinițe, școli, spitale, drumuri, am lansat proiecte prin care am susținut natalitatea, oamenii de afaceri locali și investitorii. În 8 ani am creat 7 700 locuri de muncă, au fost create 2 000 de întreprinderi”, a spus Irina Vlah.

Ea a precizat că, atunci când a venit în calitate de bașcan, bugetul regiunii era de 475 milioane lei, iar peste 8 ani a ajuns la peste 1.66 miliarde lei.

„În 8 ani, cât am condus regiunea, UTA Găgăuzia a fost extrem deschisă, practic toți Ambasadorii ne-au vizitat și toate proiectele realizate cu ei au fost lansate în cadrul unor evenimente oficiale”, a menționat politiciana.

Irina Vlah s-a declarat mândră de proiectele implementate în regiune. „Dacă lăsăm política și venim la Comrat să bem o cafea în cafeneaua construită de UE, veți vedea informația respectivă. La Liceul „Mihai Eminescu” este un panou unde scrie că s-a construit cu suportul României. Același lucru este și la drumurile construite cu ajutorul partenerilor noștri”, a relatat pretendenta la șefia statului.

Președintele „Platformei Moldova” a mai spus că, în ultimul timp se face manipulare în jurul UTA Găgăuzia, iar unii politicienii vor să schimbe opinia despre regiune.

„Permanent am lucrat cu guvernarea de la Chișinău, cu partenerii noștri. Am avut relații bune cu premierii, speakerii și președinții. Au fost și relații nu prea bune cu unii. Dar cred că e o problemă personală a acestor oameni. Permanent am avut relații bune cu partenerii de dezvoltare. Sunt sigură că atunci când avem dialog, avem comunicare, când putem să conlucrăm – trebuie să folosim această ocazie, pentru că facem pentru oameni”, a conchis ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share