Irina Vlah, candidat la alegerile prezidențiale: „Maia Sandu e în cădere liberă şi ea ştie acest lucru”

Fondatoarea Asociației Platforma Moldova, Irina Vlah, ex-Bașcan a Găgăuziei, care și-a exprimat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, consideră că Președinta Maia Sandu a decis să fie înaintată la alegerile prezidențiale din 20 octombrie de către Partidul Acțiune și Solidaritate pentru ca ratingul ei este în cădere liberă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlah spune că, Sandu are momente de sinceritate, deși peste 90% din promisiunile făcute în 2020 nu au fost realizate.

„Un astfel de moment de sinceritate Maia Sandu l-a avut atunci când a decis să candideze la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova în alegerile din data de 20 octombrie 2024 din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate. Vă mai amintiţi cum în ultimele luni toţi propagandiştii Maiei Sandu strigau de dimineaţă până seara că Maia Sandu nu are nimic cu PAS, că ea i-a adus la putere, iar ei nu au îndreptăţit marea încredere ce le-a fost acordată şi acum o trag în jos?! Strategia lor era clară – să o disocieze pe Maia Sandu de guvernarea dezastruoasă a PAS, să demonstreze că actualul Preşedinte al RM nu are nimic cu haosul din ţară, creat de PAS. Dar ceva nu a mers în această strategie şi acum Maia Sandu a decis să candideze din partea PAS. Ce s-a întâmplat? Nu cumva rating-ul real al Maiei Sandu a ajuns deja mai jos decât cel al PAS şi ea acum încearcă să se poziţioneze exact invers decât o făcea în ultimele luni? Este adevărat că Maia Sandu e în cădere liberă şi ea ştie acest lucru”, consideră Irina Vlah.

Politiciana afirmă că anume aceasta și explică nervozitatea celor de la putere.

„La fel, aceasta explică şi schimbarea de mesaje a celor din echipa Maiei Sandu. Dar oare să fie totul atât de rău încât ultima şansă a Maiei Sandu să rămână PAS? Dacă e aşa, e grav de tot pentru Maia Sandu. Dar nu şansele Maiei Sandu mă preocupă acum, ci momentul de sinceritate pe care l-a avut. Or, acesta este adevărul: Maia Sandu e PAS şi PAS e Maia Sandu! ”, mai spune Vlah.

Ea a făcut o trecere în revistă ce a însemnat guvernarea PAS până acum pentru Republica Moldova: în timpul guvernării PAS Moldova fost părăsită pentru totdeauna de peste 200 000 de cetăţeni; datoria de stat a crescut de la 69 miliarde lei la 107 miliarde lei; justiţia a fost distrusă în totalitate; peste 60 de posturi tv şi site-uri incomode au fost închise; investitori străini cu renume au părăsit Moldova, iar numărul locurilor de muncă s-a redus; s-a furat şi se fură încă ca în codru (achiziţiile dubioase de gaze naturale, achiziţiile dubioase de păcură, drumul de la punctul de trecere a frontierei Leova etc.); s-au închis mai multe şcoli şi spitale; inflaţia cumulativă s-a apropiat de 50%; a fost distrusă în mare parte economia naţională; s-a renunţat la indexarea pensiilor pensionarilor la nivelul inflaţiei, în schimb miniştrii şi-au mărit salariile de câteva ori; Moldova s-a înarmat continuu, pregătindu-se de scenarii, care, în opinia mai multor oameni, pot submina pacea în ţara noastră etc.

„Toate astea le-a făcut PAS, fiind la guvernare. Iar în momentul în care a decis să candideze din partea PAS, Maia Sandu a distrus mitul pe care îl creau propagandiştii săi şi anume că ea nu ar mai avea nimic în comun cu acest partid. Acum, graţie unuia din puţinele momente de sinceritate a Maiei Sandu, lucrurile arată aşa cum trebuie să arate, iar concluzia poate fi doar una: Maia Sandu şi PAS sunt un tot unic şi împreună au distrus continuu ţara în ultimii ani!”, mai afirmă Irina Vlah.

Total
0
Shares
Total
0
Share