Intellect Group și AxisMundi.Switzerland lansează un centru internațional de analiză în Geneva

Intellect Group și AxisMundi.Switzerland au anunțat formarea unui parteneriat strategic pentru crearea unui centru internațional de analiză, cu sediul în Geneva, Elveția. Acest centru va avea drept misiune efectuarea de cercetări independente și oferirea de analize detaliate privind principalele provocări globale, inclusiv politica internațională, economia, securitatea și dezvoltarea durabilă.

Centrul își propune să ofere evaluări și previziuni pentru organizațiile internaționale, guverne și sectorul privat, dezvoltând recomandări strategice pentru a aborda provocările globale și regionale. Totodată, el va desfășura programe analitice dedicate studierii tendințelor și transformărilor de pe scena mondială, contribuind la procesul decizional global prin analize bine fundamentate.

Principalele domenii de cooperare vor include cercetarea comună în domeniul securității și sustenabilității, schimbul de expertiză între analiști și atragerea unor experți internaționali care să participe la conferințe și forumuri dedicate.

Anunțul acestui parteneriat a fost făcut în cadrul conferinței „Moldova Security Platform V: Europa în secolul XXI. Suveranitate. Reconfigurare”, desfășurată ieri. Cu această ocazie, Ian Lisnevschi, directorul Intellect Group, a subliniat necesitatea regândirii conceptului de suveranitate în contextul schimbărilor globale actuale, un subiect ce va fi central în activitatea noului centru de analiză.

Total
0
Shares
Total
0
Share