Înmatricularea elevilor în clasa I-a continuă până la 30 august

În Chișinău, înmatricularea elevilor în clasa I-a continuă până la data de 30 august. Directorii au primit acceptul în sistem pentru procesarea cererilor pentru etapa a doua, așa ca părinții să aibă claritatea privind acceptarea sau neacceptarea cererii, începând din 3 august. Până acum, au fost înmatriculați peste 6700 de elevi și mai urmează a fi procesate peste 2400 de cereri. Precizările au fost făcute de șeful-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Andrei Pavaloi, transmite IPN.

Potrivit lui, a fost finalizată admiterea în clasa a X-a, fiind înscriși 4800 de elevi. În unele instituții mai rămân  locuri libere, în total 103 la număr, care, cel mai probabil, vor fi ocupate de elevii care au depus solicitări de admitere la colegii, dar nu au fost admiși.

Legat de instituțiile de educație timpurie, Andrei Pavaloi a precizat că din 88 de instituții în care urmau a fi făcute reparații, în 56 lucrările au fost finalizate. 25 de instituții sunt gata în proporție de 85-95%, iar în șapte instituții gradul de finalizare este de 20-60%. Reparațiile în instituțiile secundare în mare parte sunt gata.

Andrei Pavaloi a mai spus că sunt multe solicitări privind extinderea programului de activitate al instituțiilor de educație timpurie, de la 13.30, până la 19.00. Un grup de lucru din cadrul DGETS studiază situația și va veni cu propuneri către Comisia municipală pentru situații excepționale.

Sistemul educațional din municipiul Chișinău include 331 de entități educaționale, inclusiv 58 de instituții cu autonomie financiară, dintre care 50 de instituții secundare.

Total
0
Shares
Total
0
Share