În următoarele săptămâni, sute de familii își vor primi apartamentele în complexul imobiliar „Palmieri și Stele”, spune Ruslan Vasiliev

Către luna octombrie, sute de familii îşi vor primi apartamentele în complexul imobiliar „Palmieri şi Stele”. Despre aceasta într-un interviú pentru curentul.md a vorbit Ruslan Vasiliev, administrator de insolvenţă al proiectului imobiliar „Palmieri şi stele”.

Vasiliev a spus că, acest proiect imobiliar a fost demarat în 2007, iar din cauza unor probleme apărute pe parcurs, în 2015 a fost declarată insolvenţa.

„În 2017, când am fost numit în funcţie de administrator de insolvenţă, am elaborat şi am propus un plan bine structurat de salvare a acestui proiectului imobiliar. De asemenea, am demarat un şir de acţiuni de natură să deblocheze situaţia în care se ajunsese. Astfel, în 2018, am depus actele necesare la Primărie, dar şi m-am adresat în instanţa de judecată pentru a obţine autorizaţia de finisare a lucrărilor de construcţie. În 2019, am obţinut legalizarea celui de-al doilea bloc de locuinţe din cadrul complexului, care până la acea etapă era nimic altceva decât o construcţie ilegală. La moment, la Primăria municipiului Chişinău se află cererea de obţinere a superficiei şi actelor permisive pentru efectuarea lucrărilor de finisare a blocului doi, conform planului actualizat pe care l-am propus. În 2020 am obţinut superficia pentru teren prin intermediul Consiliului Municipal Chişinău, iar în 2021 – însuşi autorizaţia de finisare a lucrărilor pe companie („Galsam”). În decembrie 2023, am obţinut decizia irevocabilă a instanţei de judecată şi, drept urmare, în februarie 2024 am convocat adunarea generală a creditorilor. Planul de restructurare pe care l-am propus a fost susţinut de 98% din participanţii la adunare, însă lucrările propriu-zise au fost demarate pe 25 aprilie, după ce, cu câteva zile mai devreme, am obţinut decizia finală a instanţei de judecată. A fost un drum lung şi anevoios, dar, după şapte ani de eforturi în continuu, am reuşit să readucem la viaţă acest proiect imobiliar”, a precizat el.
Administratorul afirmă că, „faţă de acest proiect imobiliar au fost şi încă mai sunt unele interese, care nu au nimic în comun cu interesele oamenilor ce au investit bani în apartamente și practic își pieduseră orice speranță ca își vor mai primi apartamentele pentru care și-au investit poate banii care i-au muncit o viață”.
„Cei care umblă cu respectivele interese au tot încercat să ne pună piedici, făceau totul ca proiectul să rămână în starea de suspans în care era, manipulând și folosind tactici denigratoare. A fost o luptă grea, dar mă bucur că am reuşit să trecem peste toate piedicile ce ne erau puse şi să restabilim dreptatea. Oamenii ce un investit bani merită să-şi primească apartamentele şi eu mă bucur nespus că procesul a fost deblocat: unii dintre ei deja au primit cheile şi dreptul de proprietate, iar alţii – le vor primi în timpul apropiat”, a menționat el.

Ruslan Vasiliev afirmă că a rămas plăcut surprins de receptivitatea şi înţelegerea de care au dat dovadă şi organele administraţiei publice locale, şi reprezentanţii puterii judecătoreşti, dar şi reprezentanţii altor structuri relevante.
„Am simţit peste tot dorinţa de a li se face dreptate oamenilor ce investiseră bani în acest proiect imobiliar, dar şi dorinţa ca adevărul să triumfe, în capul mesei fiind pusă legea. Şi acum, când oamenii au început să-i primească apartamentele, trebuie să constatăm că acesta este nu doar meritul nostru, a celor ce administrăm procesul, ci şi meritul structurilor administraţiei publice şi a puterii judecătoreşti, care au făcut totul ca proiectul respectiv să fie relansat şi dus la bun sfârşit”, afirmă el.

Administratorul „Palmieri şi Stele” spune că, lucrările de finisare se efectuează conform graficului.

„Primele familii deja au primit cheile de la apartamentele pe care le aşteaptă de atâţia ani. Către luna octombrie, planificăm să finisăm integral lucrările la primul bloc şi astfel sute de familii îşi vor primi apartamentele. Sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit să realizăm, pentru că aproape nimeni nu credea că acest proiect poate fi readus la viaţă, iar oamenilor să li se facă dreptate. Şi mai mândru mă simt când văd cum oamenii recapătă încrederea pe care o pierduseră anterior. Acum, ne contactează mulţi dintre cei plecaţi peste hotare, revin ca participanţi în proiect şi îşi aduc în ordine documentele ca în scurt timp să poată intra în posesia apartamentelor. Pe fir au intrat şi unele companii imobiliare, care vor să investească în apartamentele din acest complex locativ. Am demonstrat că, dacă munceşti cu dedicaţie, conştiincios, poţi face lucruri care până mai ieri păreau imposibile”, da asigurări el.

În opinia sa, falimentul diferitor proiecte imobiliare la diverse etape a creat multe probleme oamenilor, a diminuat din încrederea lor în dezvoltatorii imobiliari, dar şi în capacităţile statului de a-i proteja, de a le face dreptate.

„Readucerea la viaţă a celui mai mare proiect imobiliar aflat în insolvenţă, cu siguranţă, va contribui la sporirea încrederii în dezvoltatorii imobiliari şi în structurile abilitate ale statului, dar şi se va expune benefic asupra întregii pieţe a construcţiilor”, conchide Vasiliev.

Total
0
Shares
Total
0
Share