În timp ce licitațiile de la Aeroportul Chișinău sunt organizate pentru „cine trebuie”, China deschide 4 aeroporturi noi, spune Ioniță

Economistul Veaceslav Ioniță a comentat din nou epopeea licitațiilor de la aeroportul din Chișinău. Acesta a criticat modul în care se dezvoltă singurul aeroport din R. Moldova și a acuzat autoritățile că ar încerca trucarea concursului de închiriere a spațiilor comerciale de la aeroport, scrie ziua.md

Comentariul lui Ioniță vine în contextul în care la cea mai recentă licitație de la aerogară, a treia la număr, doar o singură companie, Lagardere, a participant la concurs.

„Voi o să râdeți, dar de când noi tot organizăm licitații la Aeroport, pentru ca să câștige cine trebuie, dar să nu observe nimeni, China a mai reușit să deschidă alte 4 aeroporturi noi, ajungând la 262 aeroporturi cu o capacitate de 1,6 miliarde pasageri anual. Vai și amar de capul nostru. Noroc că ne salvează Aeroporturile din Iași, Bacău sau București”, a scris Ioniță pe Facebook.

Aeroportul Chișinău a anunțat luni, 9 septembrie, despre prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare la licitația pentru locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.

„La 9 septembrie, curent, ora 12:00, s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor de participare la licitație, la care a depus dosarul o singură companie. Așadar, potrivit fazelor de desfășurare a procedurii, comisia de licitație s-a întrunit în ședință și a decis prelungirea termenului de depunere până la 28 septembrie 2024. Calendarul actualizat al procesului de organizare a licitației publice este: 30 septembrie 2024 – Examinarea dosarelor; 1 octombrie 2024, ora 09:00 –Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului Lot 1; ora 11:00 – Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului Lot 2 ”, potrivit unui comunicat al aeroportului.

Amintim că „Lagardère”, care, de mai bine de jumătate de ani, a luptat de una singură în toate licitațiile privind închirierea spațiilor comerciale de la aeroport, a fost și de această dată singura companie care s-a înscris în cea mai recentă licitație, care s-a încheiat la, 9 septembrie, la ora 12:00.

Total
0
Shares
Total
0
Share