În caz de anticipate, partidul condamnatului penal Ilan Șor ar putea fi a treia forță din Parlament

Partidul politic al condamnatului Ilan Șor își menține poziția a treia în topul partidelor în care cetățenii ar avea cea mai mare încredere. Un nou sondaj de opinie, realizat de compania iData, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunea condusă de Ilan Șor ar acumula tocmai 10,79 la sută din voturi, scrie sinteza.org

Exprimată în mandate de parlamentar, situația în legislativ ar arăta în felul următor: PAS – 44 de deputați, PSRM – 38, PP ȘOR – tocmai 13 și PN – 6. Studiul a fost realizat în perioada 15 – 31 ianuarie 2021, pe un eșantion de 1264 de persoane, și este reprezentativ pentru toată populația cu drept de vot din Republica Moldova.

Menționăm că Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Decizia a fost luată miercuri, 21 iunie 2017, de magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. Șor a fugit din țară în iunie 2019, iar de atunci se ascunde de justiție pe teritoriul Israelului.

Total
0
Shares
Total
0
Share