Igor Grosu a avut o întâlnire cu moldovenii în Regatul Belgiei. Care au fost subiectele abordate

În contextul vizitei oficiale la Bruxelles, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți în Regatul Belgiei.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre acțiunile autorităților și agenda de reforme. „Deși avem parte de un context politic mai complicat, suntem hotărâți să ducem toate reformele începute până la capăt”, a adăugat șeful legislativului.

De asemenea, speakerul s-a referit la efortul depus de autorități pentru a atinge obiectivul de a iniția negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finele anului curent. În context, Președintele Parlamentului le-a mulțumit moldovenilor stabiliți în Regatul Belgiei pentru că, la 21 mai, au venit la sediul Ambasadei țării noastre din Bruxelles pentru a-și exprima dorința de a face parte din familia europeană. „Anul 2023 trebuie să rămână în istorie. Pentru aceasta trebuie să fim uniți. Oriunde ne-am afla, să muncim pentru binele țării noastre. Cu pași mici, siguri, uniți vom izbuti”, a conchis Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În perioada 3 – 5 iulie, Președintele Parlamentului se află într-o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, șeful legislativului s-a întâlnit cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei. Programul vizitei mai include întrevederi cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, precum și cu mai mulți europarlamentari. De asemenea, șeful legislativului s-a întâlnit cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Total
0
Shares
Total
0
Share